ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄС закликає Росію повернути привласнений газ у Криму

ЄС закликає Росію повернути привласнений газ у Криму

ЄС схвалює наміри України зустрітися з Росією в арбітражному суді Стокгольма з приводу повернення енергетичних активів, які були незаконно привласнені Москвою у результаті анексії Криму.

Єврокомісія підтримує міжнародно-правові зусилля України щодо повернення енергетичних активів, які були незаконно привласнені Росією у результаті анексії Криму. Про це заявив єврокомісар з питань енергетики ЄС Гюнтер Еттінгер, - повідомляє «Укрінформ».

«Енергетичні активи, які знаходяться у Криму, на сьогодні вкрадені у України, і за цими привласненнями повинні бути здійснені міжнародно-правові процедури. Ми підтримуємо Україну у цьому диспуті», - заявив пан Еттінгер.

Він зазначив, що такі судові процеси можуть бути довготривалими.

Говорячи про газове питання, єврокомісар висловив переконання, что Україна і Росія мають знайти рішення, яке забезпечить безпеку постачань, до 1 червня.

Водночас він наголосив, що для сплати українською стороною наявних рахунків за російський газ необхідно визначення справедливої ціни.

Як повідомляла «Україна Комунальна», НАК «Нафтогаз України» звернулася до ВАТ «Газпром» з пропозицією закачати 2 млрд куб. м природного газу в українські ПСГ в якості компенсації за «блакитне» паливо, яке знаходиться на балансі «націоналізованого» кримською владою «Чорноморнафтогазу».

Окрім того, днями Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що це питання буде також винесене на арбітражний суд, якщо найближчим часом Росія не піде на укладання газових угод.

 
Коментарі (0)