ГоловнаВибір редакціїЖитлоєВідновлення: 500 українських родин вже придбали нові оселі за житлові сертифікати

єВідновлення: 500 українських родин вже придбали нові оселі за житлові сертифікати

Найбільше житла придбано у місті Києві, Київській, Харківській, Миколаївській та Чернігівській областях. Більше сотні – це приватний будинок, переважна більшість покупок – квартири.
За перший місяць роботи послуги 500 українських родин вже придбали нові оселі за житлові сертифікати. Середня сума сертифіката – 2,2 мільйона гривень, пише "Україна Комунальна". 
 
Найбільше житла придбано у місті Києві, Київській, Харківській, Миколаївській та Чернігівській областях. Більше сотні – це приватний будинок, переважна більшість покупок – квартири.
 
Сьогодні маємо вже 2,5 тисячі сформованих сертифікатів з 9,3 тисячі поданих заяв. Сподіваємося, що найближчим часом всі ці громадяни також оберуть собі нове житло.
 
За житлові сертифікати можна придбати квартиру, будинок, або зробити інвестицію у житло в процесі будівництва. Ми також не обмежуємо українців географічно – купувати нову оселю не обов’язково в тому ж місті чи регіоні, де було попереднє житло. Сертифікат діє протягом 5 років.
 
Найчастіше люди купували нове житло в:
 
Київській області;
Києві;
Харківській області;
Чернігівській області;
Миколаївській області.
 
Житловий сертифікат діє протягом 5 років. Його можна використати для купівлі квартири чи будинку або інвестиції в майбутню нерухомість.
 
Щоб одержати компенсацію за зруйноване майно, необхідно:
 
подати заяву в застосунку Дія в розділі єВідновлення;
зачекати, поки комісія органу місцевого самоврядування визначить суму компенсації;
одержати житловий сертифікат у застосунку;
вибрати нове житло та домовитися з продавцем;
відкрити в Дії розділ єВідновлення та вкладку Сертифікати на житло;
після цього натиснути Забронювати кошти.
 
Протягом 5 робочих днів у застосунку надійде підтвердження, що кошти заброньовані. Тоді потрібно припинити право власності на знищене житло та оформити угоду купівлі-продажу. Упродовж 5 днів кошти надійдуть продавцю нерухомості — і ви законний власник нової домівки.
 
Важливо! Ви вільні у виборі типу житла, його розташуванні, а також нотаріуса, який оформить угоду. У випадку, якщо вам навʼязують рішення по реалізації сертифіката, звертайтесь на гарячу лінію Мінінфраструктури (044) 351-48-00 та на спеціальну лінію НАБУ – 0 800 213 200
 

Нагадуємо, якщо у вас було зруйновано будинок, то після відмови від права власності на нього в процесі реалізації сертифіката, земельна ділянка залишається за вами. Також звертаємо увагу – нещодавно зʼявилась можливість отримати кошти на відбудову на власній ділянці. 

 
Коментарі (0)