ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄврокомісії відкрили дані про надходження газу в Україну

Єврокомісії відкрили дані про надходження газу в Україну

«Укртарнсгаз» відкрив доступ до об’єктів ГТС України для європейських спостерігачів. Це дасть можливість прозорого моніторингу надходжень газу в Україну.

Оператор газотранспортної системи України ПАТ «Укртрансгаз» відкрил доступ спостерігачам Єврокомісії до об’єктів ГТС для моніторингу транзиту природного газу територією України. Про це повідомляє прес-служба НАК «Нафтогазу України».

Крім цього, «Укртрансгаз» розпочав щоденну передачу даних європейським спостерігачам про заявки на транспортування газу з Російської Федерації до країн Європи та фактичні обсяги російського «блакитного» палива в Україну і фактичних обсягів транспортування палива до ЄС та України.

«Забезпечення безперешкодного доступу представників Європейської комісії до об’єктів ГТС та даних – найкраща демонстрація нашого прагнення до прозорості. Ми забезпечуємо надійне постачання російського газу територією України європейським споживачам. «Нафтогаз» вітає це розширення співпраці з Європейською комісією», сказав голова правління НАК «Нафтогазу України» Андрій Коболєв.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Євросоюз планує поновити переговори у тристоронньому форматі щодо поставок «блакитного» палива в Україну. У ЄС вважають, що перемовини потрібно провести для уникнення кризових ситуацій з газопостачанням минулих років.

 
Коментарі (0)