ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄвропа готуватиметься до зими без російського разу

Європа готуватиметься до зими без російського разу

МЕА радить країнам Євросоюзу готуватися до зими без газу з Росії

 

МЕА радить країнам Євросоюзу готуватися до зими без газу з Росії. В Агентстві припускають, що Москва може зупинити прокачування, щоб отримати додатковий важіль на тлі війни з Україною.

Міжнародне енергетичне агентство вважає, що Європа має негайно підготуватися до повної зупинки експорту російського газу цієї зими, пише Financial Times.

Зокрема, уряди європейських країн закликають вжити заходів щодо скорочення попиту та збереження роботи старіючих АЕС.

Скільки триватиме війна. Західні політики, військові й аналітики відповідають на найскладніше запитання й приходять до єдиного висновку

«Європа повинна бути готова до того, що російський газ буде повністю відключений», — заявив глава МЕА Фатіх Біроль.

Він зазначив, що рішення Росії скоротити постачання газу до європейських країн минулого тижня може стати провісником подальших подібних кроків.

За словами Біроля, таким чином Москва сподівається отримати «важелі» під час війни з Україною.

«Чим ближче ми підходимо до зими, тим більше розуміємо наміри Росії. Я вважаю, що скорочення спрямовані на те, щоб не допустити заповнення сховищ у Європі та збільшити вплив Росії у зимові місяці», — додав глава МЕА.

Також він назвав виправданими заходами рішення деяких європейських країн поновити роботу вугільних станцій. Проте, на думку Біроля, такі кроки будуть недостатніми, у разі повного припинення Росією транзиту газу.

 

 

 
Коментарі (0)