ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄвропа сподівається на довготривалі поставки газу з РФ в Україну

Європа сподівається на довготривалі поставки газу з РФ в Україну

Єврокомісія має надію, що рішення Стокгольмського арбітражного суду посприяє тривалішим поставкам російського природного газу в Україну. У ЄК виступають за угоду про газовий план Росії-України на літній період.

Віце-президент Єврокомісії з питань енергосоюзу Марош Шефчовіч надіється, що рішення арбітражного суду в Стокгольмі забезпечить довготривалі поставки Російською Федерацією природного газу в Україну, передають «РІА Новини».

Крім цього, чиновник вбачає гостру необхідність обговорення літнього плану поставок російського «блакитного» палива в Україну.

«Я вважаю, що ми повинні обговорити це якомога швидше з тим, щоб мати угоду до кінця поточної зими для поставок газу влітку і далі. Ми не повинні залишати (рішення цього питання - ред.) на останній момент», - заявив Марош Шефчовіч.

Зимовий план передбачає поставки газу РФ Україні до 31 березня 2015 року.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Європа чекає на підвищення тарифів на газ для українських споживачів. В Єврокомісії зауважують, що це забезпечить продовження виконання макрофінансової програми кредитування України.

 
Коментарі (0)