ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄвропа оцінила українські «газові» реформи

Європа оцінила українські «газові» реформи

Єврокомісія похвалила Україну за реформи газового ринку. У ЄК кажуть, що це зробить свій внесок в монетизацію газового сектору, забезпечення ринкових умов та конкурентних цін.

Європейська комісія висловила задоволення з приводу закону про ринок газу, що був ухвалений Верховною радою в четвер. При це йдеться у заяві, яку оприлюднила речник ЄК з питань енергетики Анна-Каіса Ітконен, передає «Європейська правда».

«Ми вітаємо рішення українського парламенту щодо ухвалення газового законодавства. Закон, який відповідає положенням Третього енергопакету та зобов’язанням України перед Європейською енергоспільнотою, зробить свій внесок в монетизацію українського газового сектору, забезпечення ринкових умов та конкурентних цін на ринку», - сказала вона.
 
Представниця Єврокомісії окремо зазначила системність нормативних змін в Україні.
 
Як відомо, раніше в ЄК переважно дорікали Києву через недостатню активність у проведенні реформ.
 
«Це (ухвалення закону, – ред.)  – один з важливих реформістських кроків, які Україна зробила останнім часом»,  -- зазначила пані Ітконен.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», прийняття Верховною Радою законопроекту «Про ринок природного газу» не приведе інвесторів найближчим часом. Вкладники будуть чекати прийняття всіх нормативно-правових актів, щоб переконатися, що енергетична галузь України реформується не тільки на папері.
Нагадаємо, 9 квітня Верховна Рада прийняла законопроект №2250 «Про ринок природного газу».
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
11 Квітня 2015 p. 19:01
Мешканці багатоповерхівок раніше платили за газ по нормативам, а з квітня, мабуть будуть платити за так зване "фактичне" споживання, яке у 3--4 рази перевищує нормативне (аналогічно до того, як сплачують за холодну воду при відсутності квартирного лічильника). Та плюс ухвалене здорожчання на 280 відсотків. Виходить, що у 9 разів більше; ну може трохи скинуть; думаю, буде оплата за газ дорожче у 7--8 разів.