ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Південний потік» вважають «мертвим» проектом

«Південний потік» вважають «мертвим» проектом

Безперспективним назвали проект будівництва газопроводу «Південний потік» у Міністерстві закордонних справ України. Очільник відомства вважає, що його реалізація повністю політизована та не вигідна Росії.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін має сумніви стосовно реалізації проекту будівництва газопроводу «Південний потік». Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Міністерства закордонних справ.

«Австрія підтримує цей проект. Але в мене є великий сумнів в тому, що він буде реалізований. Як член ЄС, Австрія має дотримуватись правил, другого та третього енергетичних пакетів. Не можна говорити про поступки щодо «Газпрому». А без поступок «Південний потік» є мертвим», – заявив пан Клімкін.

Зокрема, Міністр підкреслив, що не має віри у перспективність цього проекту.
 
«Я не вірю в цей проект. Якщо Росія хоче обійти Україну та інші держави, то це мотивовано виключно політично. Вартість цього проекту становить майже 30 мільярдів. Навіщо витрачати так багато грошей на проект, який не забезпечить диверсифікації. Росія потрібна як постачальник енергоресурсів, але все повинно відбуватися відповідно до правил», – додав пан Клімкін.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», 24 червня було ухвалено остаточне інвестиційне рішення щодо будівництва газопроводу «Південний потік» на території Австрії, який планується прокласти по дну Чорного моря в обхід України.
 
Зазначимо, у Європі вважають божевіллям створення газового хабу в Україні, якщо та втратить статус транзитера російського газу. На думку європейських експертів, врятувати від занепаду українську ГТС і ПГС зможе за таких умов лише нарощення видобутку власного газу.
 
Коментарі (0)