ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄвропа збільшила поставки газу в Україну

Європа збільшила поставки газу в Україну

За минулий місяць Україна імпортувала з Європи майже тисячу млн кубометрів природного газу. Це більше приблизно на 6%, ніж було отримано у жовтні цього року.

У листопаді  в Україну було імпортовано майже 950 млн куб. м газу. Це на 6,1% більше, ніж за попередній місяць. Про це повідомляє прес-служба ПАТ «Укртрансгаз».

«За оперативними даними Центрального диспетчерського департаменту, у листопаді по словацькому маршруту до вітчизняної газотранспортної системи надійшло 884,4 млн кубометрів газу, що на 9,3% більше за показники жовтня місяця поточного року, а з Польщі – 61,9 млн куб. м (зниження в порівняні з попереднім місяцем на 25,3%)»,  – зауважується у повідомленні.

Зазначимо, що поставки  «блакитного» палива з Європи – стабільні. Так, об`єм імпортованого газу із Словаччини складає 31 млн куб. м на добу, а з Польщі – 2 млн куб. м на добу.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Росія планує  побудувати новий газопровід  в Туреччину.  Об`єм майбутнього трубопроводу становитиме 63 млрд куб. м газу на рік. Також, РФ готова розширити уже наявний трубопровід в Туреччину «Блакитний потік».

 
Коментарі (0)