ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія побудує газопровід в Туреччину з труб «Південного потоку»

Росія побудує газопровід в Туреччину з труб «Південного потоку»

Офіційна Москва має намір розширити об`єм «Блакитного потоку» та побудувати ще один газопровід до Туреччини Чорним морем. Матеріали на його будівництво планують взяти ті, що призначалися для реалізації «Південного потоку».

Росія планує  побудувати новий газопровід  в Туреччину.  Об`єм майбутнього трубопроводу становитиме 63 млрд куб. м газу на рік. Також, РФ готова розширити уже наявний трубопровід в Туреччину «Блакитний потік». Про це президент Росії Володимир Путін заявив на зустрічі з президентом Туреччини Тайіпом Ердоганом, що відбулася в Анкарі, передає ІА «ТАСС».

«З урахуванням зростаючих потреб Туреччини ми готові не тільки розширити «Блакитний потік», але й побудувати ще одну трубопровідну систему для того, щоб забезпечити зростаючі потреби самої турецької економіки, а якщо буде визнано доцільним створити на турецькій території на кордоні з Грецією і додатковий газовий хаб для споживачів в південній Європі», – заявив пан Путін.

Зазначимо, що Володимир Путін заявив, що Москва готова знижувати ціну на газ для Туреччини.

До речі, труби для будівництва додаткового газопроводу в Туреччину планують забрати із проекту «Південний потік».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Єврокомісія не наполягала на повному припиненні будівництва газопроводу «Південний потік», а лише вимагала його повної відповідності нормам «третього енергопакету».

 
Коментарі (0)