ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄвропа зменшить залежність від російського газу

Європа зменшить залежність від російського газу

Європа націлилася на зменшення залежності від російського газу. Незабаром між Угорщиною і Словаччиною відкриють з'єднувальний газопровід. Через нього можна буде здійснювати реверсне постачання газу і в Україну.

Україна разом з іншими країнами Європи отримає нове джерело газопостачання. Щоб зменшити залежність від поставок російського газу, незабаром буде здано в експлуатацію з'єднувальний газопровід між Угорщиною і Словаччиною. Про це повідомив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, - повідомляє «Укрінформ».

«Незабаром, уже цього місяця, буде здано в експлуатацію з'єднувальний газопровід між Угорщиною і Словаччиною, який з 1 січня 2015 року функціонуватиме на 100%», - сказав глава угорського уряду.

За словами пана Орбана, «цим так званим інтерконнектором відкриється зв'язок аж до Чехії, що дозволить Угорщині дістатися не лише російського газу».

Протяжність газопроводу - 115 км (94 км угорською, 21 км - словацькою територією).

Цим газопроводом Словаччина буде підключена до запланованого Північно-Південного газового коридору, що простягнеться до Хорватії, а Угорщина під'єднається до системи газопроводів Західної Європи. Крім того, через цей газопровід можна буде здійснювати реверсне постачання газу в Україну.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у зв'язку зі спливанням терміну дії знижки на російський газ, Україна почала мізкувати над альтернативними джерелами газопостачання. Наразі шляхи диверсифікації поставок «блакитного» палива пролягають через Словаччину та Німеччину.

 
Коментарі (0)