ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна вишукуватиме шляхи диверсифікації газу

Україна вишукуватиме шляхи диверсифікації газу

У зв'язку зі спливанням терміну дії знижки на російський газ, Україна почала мізкувати над альтернативними джерелами газопостачання. Наразі шляхи диверсифікації поставок «блакитного» палива пролягають через Словаччину та Німеччину.

Україна планує скоротити закупівлі російського газу і шукати шляхи диверсифікації поставок «блакитного» палива. На цьому наголосив Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан, - повідомляє УНН.

«Потрібно шукати шляхи диверсифікації. Вони вже є. Це Словаччина, Німеччина, інші варіанти», - зазначив Міністр.

За його словами, реверсними шляхами Україна може отримувати 15 млрд куб. м газу з Європи, а видобуток власного газу в країні наразі становить 20 млрд куб. м.

При цьому Юрій Продан визнав, що країна має труднощі з погашенням боргу перед Росією за газ, тому уряд сподівається на зовнішню допомогу.

«Європа говорить, що може допомогти. Також ми сподіваємося на домовленості з МВФ», - додав він.

Як повідомляла «Україна Комунальна», вчора стало відомо, що «Газпром» з квітня 2014 року скасовує пільги на поставку газу Україні, оскільки, за словами глави російського газового холдингу Олексія Міллера, українські партнери не виконують домовленостей, які були досягнуті під час підписання доповнення до контракту про надання знижки.

Окрім того, Словаччина та Німеччина підтвердила, що в разі необхідності, згодні на реверсні поставки газу в Україну.

 
Коментарі (0)