ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВЄвропарламент ухвалив документ, який передбачає заборону на одноразові пластикові вироби

Європарламент ухвалив документ, який передбачає заборону на одноразові пластикові вироби

Вчора, 24 жовтня, Європейський парламент ухвалив документ, який передбачає заборону на одноразові пластикові вироби, включаючи солом'яні й ватні палички, одноразові пластикові тарілки та столові прилади.
Європейські законодавці затвердили заходи спрямовані на зменшення забруднення пластиком морів та океанів. Введена заборона стосуватиметься популярних виробів з пластмаси, якими користуються у Європі, повідомляє Deutsche Welle.
 
У травні Комісія ЄС запропонувала ввести обмеження на 10 найменувань пластикових виробів з одноразовим використанням, які забруднюють пляжі Європи та потрапляють в моря.
 
Вчора, 24 жовтня, Європейський парламент ухвалив документ, який передбачає заборону на одноразові пластикові вироби, включаючи солом'яні і ватні палички, одноразові пластикові тарілки та столові прилади.
 
Європейські законодавці вирішили:
 
Заборонити використання пластикової соломки, ватних паличок, пластикового посуду та столових приладів, пластмасових кавових змішувачів та пластикових балончиків.
 
Скоротити використання пластикових харчових контейнерів та чашок для напоїв.
 
Допомогти виробникам покрити витрати на поводження з відходами та очищення, а також підвищити обізнаність щодо забруднюючих впливів сигарет з фільтрами, вологих серветок, повітряних кульок, пластикових пакетів та контейнерів.
 
Державам-членам використати схему відшкодування депозитів або будь-які інші заходи для збору 90% одноразових пластикових пляшок до 2025 року.
На прокладки, вологі серветки та повітряні кульки потрібно буде додати етикетки, які вказують на те, як слід їх утилізувати.
 
Держави-члени повинні підвищувати обізнаність людей про небезпеку використання одноразових пластикових виробів.
 
Зобов'язати виробники пластмасових виробів для риболовлі покривати витрати на збір сміття в портах.
 
За даними Комісії ЄС, лише трохи більше третини пластикових відходів збираються та переробляються. Більшість залишків потрапляють в моря та океани. Це є небезпечним для риби та інших морських тварин, які споживають відходи. 
 
Коментарі (0)