ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄвропарламент виступив проти будівництва «Північного потоку – 2»

Європарламент виступив проти будівництва «Північного потоку – 2»

Європарламент закликав країни ЄС не допустити будівництва «Північного потоку – 2». На думку парламентарів, втілення цього проекту може перешкодити реалізації стратегії Євросоюзу з диверсифікації джерел енергії.

Європейський парламент сьогодні прийняв резолюцію, в якій закликав країни – члени Євросоюзу не допустити будівництва газопроводу «Північний потік – 2», а також повністю використовувати транзитний потенціал України, через територію якої щорічно до Європи поставляється близько 40% від загального обсягу російського газу.

«Закликаємо держави-члени використовувати повністю транзитний потенціал України, а також зміцнити співробітництво в цілях забезпечення енергопостачання ЄС і України, щоб уникнути будівництва нових трубопроводів в обхід України, зокрема, «Північного потоку – 2», - зазначається у документі.

Зокрема в резолюції наголошується, газопровід, який «Газпром» планує будувати в партнерстві з низкою європейських компаній по дну Балтійського моря, може перешкоджати реалізації стратегії ЄС з диверсифікації джерел енергії.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у «Нафтогазі» стверджують, що газопровід «Північний потік-2» знищить український маршрут транспортування природного газу в Європу. Його будівництвом, ЄС принесе в жертву українські транспортні потужності.

 
Коментарі (0)