ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Північний потік-2» знищить український газотранспортний маршрут

«Північний потік-2» знищить український газотранспортний маршрут

У «Нафтогазі» стверджують, що газопровід «Північний потік-2» знищить український маршрут транспортування природного газу в Європу. Його будівництвом, ЄС принесе в жертву українські транспортні потужності.

Будівництво газопроводу «Північний потік-2», який «Газпром» має намір реалізувати з низкою європейських компаній, знищить український маршрут транспортування природного газу в ЄС. Про це заявив Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, повідомляє прес-служба компанії в Twitter.

«Якщо «Північний потік-2» буде побудований, український маршрут припинить існування. Європейський Союз принесе в жертву існуючі транспортні потужності на 151 млрд куб. м на користь нових 55 млрд куб. м, щоб покрити майбутнє зростання попиту», - заявив пан Коболєв.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Нафтогаз» направив скаргу Єврокомісії, в якій звинувачує російський проект обхідного газопроводу в Європу у порушенні нормативної бази Енергетичного співтовариства. Загалом у документі 2 види претензій проти реалізації проекту.

 
Коментарі (0)