ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВЄвропейці навчать львів'ян поводженню з небезпечними відходами

Європейці навчать львів'ян поводженню з небезпечними відходами

Використовуючи досвід Любліна, у Львові налагодять сучасну систему поводження із відходами побутового електронного та електричного устаткування

Цього року у місті розпочнуть встановлення пунктів прийому батарейок та закуплять транспорт із спеціальним обладнанням для транспортування небезпечних відходів. Наступного року планується закупити установку для знешкодження та вилучення ртуті з ламп. Відповідний проект реалізовує департамент містобудування Львівської міської ради та ГО «Екологічні ініціативи» спільно з Люблінським муніципалітетом.

Проектом передбачено встановлення 80 контейнерів для батарейок у місцях, де це буде найбільш ефективно. Ця мережа буде прив’язана до навчальних закладів, супермаркетів, місць, зручних для мешканців.

Для утилізації ламп місто закупить сучасну установку, яка подрібнює скло, відокремлює патрони, які можна буде здавати на брухт, а ртуть хімічно зв’язується, і у спеціальних ємностях її можна буде здавати на повторну переробку або утилізацію. Вартість цієї установки складає 700 тис євр. Слід заначити, що Європейський союз виділив на реалізацію даного проекту 1,2 млн євро.

Збором лампочок займатимуться 2 екологічні автомобілі, з відповідним відповідними ліцензіями. Оскільки проект передбачає збір відпрацьованої електроніки від мешканців, у цьому також допомагатимуть громадські організації.

Наразі у Львові склалася доволі складна ситуація з утилізацією відходів, які містять небезпечні речовини. За найскромнішими підрахунками, на міські сміттєзвалища кожного року потрапляє від 5 до 15 кг ртуті.

 
Коментарі (0)