ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВУкраїна втрачає мільярди на утилізації ТПВ

Україна втрачає мільярди на утилізації ТПВ

Україна щорічно зариває у землю разом з твердими побутовими відходами близько мільярда євро.

З 12 мільйонів тонн твердих побутових відходів за рік переробляється лише 1-2%, на чому держава втрачає близько 1 мільярда євро.

Таку цифру оприлюднив координатор Центру споживчого контролю «ЧЕК» Ігор Каневський на прес-конференції на тему: «Комунальне пекло: 10 благ цивілізації, недоступних українцям».

«Із 12 млн тонн твердих побутових відходів, які викидають за рік українці, переробляється лише 1-2 відсотка. Все решта - просто закопується. Якби із переробки одного кілограма такого сміття отримувати хоча б по одній гривні, то в принципі можна «відкопувати» із землі щорічно по одному млрд євро», - сказав Ігор Каневський.

При цьому він наголосив, що за останні двадцять років від такого безгосподарського ставлення до сміття держава втратила доволі значну суму коштів: «Порахуйте, за роки незалежності закопали 20 млрд євро. І це доволі скромна оцінка. А скільки шкоди ми завдали навколишньому середовищу?».

Експерт також додав, що в Україні «є лише 4 тисячі офіційних сміттєзвалищ та полігонів, які вже переповнені на 80-90%, і майже 300 тис. - нелегальних».

Укрінформ

 
Коментарі (0)