ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЄвропейцям представили енергоефективність по-українськи

Європейцям представили енергоефективність по-українськи

Розроблені проекти підвищення енергоефективності в сфері теплопостачання в містах Дніпропетровськ, Луцьк, Севастополь, Донецьк, Черкаси, Житомир, Кривий Ріг, Луганськ та Сєвєродонецьк

Для багатьох міст України вже розроблені проекти підвищення енергоефективності в сфері теплопостачання. Зокрема, це стосується таких міст, як Дніпропетровськ, Луцьк, Севастополь, Донецьк, Черкаси, Житомир, Кривий Ріг, Луганськ та Сєвєродонецьк.

Усі ці проекти були презентовані під час засідання Координаційної групи Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля в Україні, інформує прес-служба Мінекономрозвитку.

За словами заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Володимира Бандурова, підвищення енергоефективності базових секторів економіки є головним пріоритетом для уряду.

«Ми розраховуємо, що залучення якнайбільшої кількості невеликих міст України до участі у програмі Фонду дозволить муніципалітетам в багатьох регіонах України отримати доступ до фінансових ресурсів Фонду для реалізації спільних з МФО інвестиційних інфраструктурних проектів», - наголосив він.

Заступник міністра зазначив, що у листопаді 2011 року у Лондоні на другому засіданні Координаційної групи Фонду та першому засіданні Асамблеї Вкладників Фонду було розглянуто та схвалено виділення грантів з коштів Фонду для реалізації семи інвестиційних енергоефективних проектів у сфері комунальної інфраструктури для відновлення та модернізації водо- та теплопостачання. Зокрема, за його словами, фінансову підтримку Фонду отримали Запоріжжя, Житомир, Тернопіль, Львів, Рівне та Миколаїв.

Володимир Бандуров поінформував, що з метою сприяння фінансуванню з боку МФО муніципальних інвестиційних проектів в Україні, урядом здійснено ряд заходів щодо унормування роботи в рамках Фонду.

У засіданні  Координаційної групи взяли представники ЄК в Україні, міжнародних фінансових організацій, країн-вкладників Фонду.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)