ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄвропейський газ повністю задовольняє потреби України

Європейський газ повністю задовольняє потреби України

Поставки газу з країн Європи покривають всі потреби України. Зважаючи на це, «Газпром» пом’якшив політику продажу «блакитного» палива Україні, намагаючись конкурувати на ринку газу.

Імпортні поставки з Європи задовольняють всі потреби України. Про це заявив директор з розвитку бізнесу НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко, передає «РБК-Україна».

«Ми розуміємо, що нам потрібні інші, більш надійні транспортні потужності, які дозволяють доставити газ з Європи. В рекордні терміни збудували газопровід «Нові Вояни - Ужгород», який зараз дає нам можливість фактично 15 млрд кубів газу отримувати зі Словаччини. Це надійний, безперервний маршрут. Загальні наші потужності разом з Угорщиною і Польщею складають приблизно 20 млрд кубів, що фактично повністю покриває наші потреби», - сказав пан Вітренко.

Він також наголосив, що відносини «Газпромом» лояльніше відноситься до поставок «блакитного» палива та умов його продажу.

«Тепер «Газпром» розуміє, що просто змушений конкурувати за ціною, інакше не будемо у нього купувати газ. Тепер все на ринку розуміють, що, нарешті, є ринкова ціна», - наголосив представник «Нафтогазу».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, прискорення споживчої інфляції у квітні до 14% до попереднього місяця і до 60,9% у річному виразі відбулося завдяки підвищенню цін на природний газ для населення в 5,5 раза.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
15 Травня 2015 p. 22:30
І знов шахраювання! ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Кияни останні два місяці отримують недооформлені бланки рахунків для оплати за газ, а саме: у рахунку надрукована нарахована сума лише у лівій частині рахунка, тобто лише у тій частині, яка після оплати залишається у споживача. У правій частині рахунка нарахована сума не надрукована, але споживач повинен у правій частині заповнити від руки графу "разом до сплати". Отже, дивлячись на праву частину рахунка виходить, що споживач нібито сам, із своїх власних намірів та побажан, вирішив заплатити записану ним суму... .