ГоловнаНовини ЖКГПодіїЄвропейський парламент підтримав припинення переведення годинників на літній та зимовий час

Європейський парламент підтримав припинення переведення годинників на літній та зимовий час

Європейський парламент підтримав пропозицію про припинення обов'язкового переведення годинників і переходу на літній і зимовий час в країнах Європейського союзу.
Вчора, 26 березня, Європейський парламент підтримав пропозицію про припинення обов'язкового переведення годинників і переходу на літній і зимовий час в країнах Європейського союзу. Про це повідомляє BBC.
 
Згідно з пропозицією, з 2021 року кожна держава в ЄС зможе вибирати зберегти існуючу систему або відмовитися від переведення годинників.
 
У той же час в Європарламенті та Єврокомісії підкреслили, що держави повинні будуть координувати свій вибір, щоб мінімізувати ризик економічних проблем через можливу плутанину в різних часових системах.
 
Відповідно до нового законодавства ті країни, які вирішать зробити літній час постійним, останній раз переведуть свої годинники в останню неділю березня 2021 року. Для тих, хто вибере постійним звичайне, тобто зимовий час, остаточний переведення годинників відбудеться в останню неділю жовтня 2021 року.
 
Відповідно до директиви ЄС всі 28 держав в даний час переходять на літній час в останню неділю березня і назад на зимовий час в останню неділю жовтня. Європейська комісія, відповідальна за розробку законодавства ЄС, запропонувала змінити це в минулому році після публічних консультацій, на яких виявилося, що 84% респондентів хочуть відмовитися від переведення годинників. В опитуванні взяли участь 4,6 млн осіб, 70% з яких - німці.
 
У травні минулого року Північна Корея повернулася до єдиного часу з Південною Кореєю.
 

Нагадаємо, щорічно українці переходять на літній час в останню неділю березня, а на зимовий - в останню неділю жовтня. Тому в цьому році годинник переведуть в ніч з 30 на 31 березня о 3 ранку на одну годину вперед. 

 
Коментарі (0)