ГоловнаПублікаціїФінансування ЖКГЄвропейський принцип надання компослуг «омине» Україну - опитування

Європейський принцип надання компослуг «омине» Україну - опитування

Центральна влада не втомлюється говорити про приведення українського ЖКГ до європейських норм. Проте, українці переконані – крім підвищення тарифів на «комуналку» нічого не зміниться.

Чиновники продовжують говорити про приведення українського ЖКГ до європейських норм. Наприклад, Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський заявив, що в країні закінчується обговорення законопроекту «Про залізничний транспорт», який розроблений з урахуванням низки європейських директив, що є необхідною умовою процесу інтеграції України в ЄС.

Зазначимо, корпоратизація Української залізничної швидкісної компанії заплановано до осені. А також на завершальному етапі знаходиться  оцінка активів «Укрзалізниці», що і стане наступним кроком у створенні публічного акціонерного товариства. 
 
«Зараз знаходимося на завершальному етапі з корпоратизації «Укрзалізниці», створення ПАТ «Укрзалізниця». На сьогодні оцінка на фінальному етапі вже перебуває у Фонді держмайна. Думаю, за пару тижнів Фонд держмайна її прийме і, як і планували, до кінця літа буде створена ПАТ «УЗ», – сказав пан Пивоварський. 
 
Окрім того, Нещодавно під куполом Верховної Ради було зареєстровано законопроект №2199а «Про внесення змін до Закону України «Про засади функціонування ринку електричної енергії України» щодо виконання вимог Договору про заснування Енергетичного Співтовариства».
 
Основною метою документа, згідно з пояснювальною запискою, є впровадження основних положень Третього енергетичного пакету, зазначених у Директиві 2009/72/ЕС Європейського Парламенту та Ради стосовно спільних правил для внутрішнього ринку електроенергії.

 
«Україна Комунальна» поцікавилася у своїх читачів, чи буде в перспективі якість послуг ЖКГ відповідати євростандартам?
 
Відповідне опитування проходило на шпальтах «У.К.» у період з 29 червня по 6 липня.
 
Згідно з його результатами виявилося, що більшість читачів порталу (65%) вважає, що крім підвищення тарифів нічого не зміниться; 25% респондентів переконані, що ЖКП будуть тільки погіршуватися, тому що комунальники наживаються на споживачах; 6% голосувальників переконані, що якість надання компослуг буде поліпшуватися тільки після приватизації галузі; лише 4% користувачів «У.К.» відзначили, що на їх думку, якість послуг буде підвищуватися, оскільки в тарифах буде інвестскладова.
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
06 Липня 2015 p. 18:52
"Проте, українці переконані – крім підвищення тарифів на «комуналку» нічого не зміниться."-написано в статті. Я би поправив, що нічого не зміниться саме в кращу для споживачів компослуг сторону. Тобто, зміни будуть, але всі вони будуть на гірше.