ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЄвросоюз налаштований на енергоспівпрацю з Україною

Євросоюз налаштований на енергоспівпрацю з Україною

Євросоюз готовий і далі співпрацювати з Києвом у енергетичній галузі. Зокрема, Президент Єврокомісії пообіцяв підтримувати Україну та організовувати реверс газу з країн Європи до України.

Євросоюз налаштований на співпрацю з Україною в енергетичній галузі. Про це заявив Віце-президент Європейської Комісії з питань Енергетичного Союзу Марош Шефчовіч на зустрічі з Міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

Зокрема, сторони обговорили пріоритетні напрямки розвитку співробітництва України та Євросоюзу у сфері енергетики.

«Було підтверджено стратегічне значення взаємодії України та Європейського Союзу в контексті забезпечення енергетичної безпеки Європи», - йдеться у повідомленні.

Міністр закордонних справ поінформував європейського колегу про здійснення реформ  газового ринку, відповідно до законодавства Євросоюзу. Українська сторона також наголосила на надійності Києва, як транспортера «блакитного» палива до Європи.

«Міністр закордонних справ  наголосив на необхідності подальшої співпраці зі стороною ЄС у питаннях спільної модернізації та експлуатації української газотранспортної системи, а також з метою залучення європейських компаній до використання підземних газових сховищ України», - підкреслюється у повідомленні.

В свою чергу, пан Шефчовіч відзначив центральну роль партнерства України з Європою в енергосфері. Європейський чиновник пообіцяв сприяти організації реверсних поставок газу з Європи в Україну.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Європейський банк розвитку та реконструкції  надав Україні кредит   на модернізацію газопроводу «Уренгой-Помари-Ужгород» загальною сумою 150 млн євро.

 
Коментарі (0)