ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЄвросоюз відклав фінансування відбудови Донбасу

Євросоюз відклав фінансування відбудови Донбасу

Євросоюз зачекає з відбудовою постраждалих від бойових дій території Луганської та Донецької областей. Таке рішення тамтешні чиновники аргументують відсутністю розуміння того, коли можна буде розпочати процес реконструкції.

Європейський Союз відклав питання фінансування відновлення постраждалих від бойових дій територій Донбасу. Про це заявив віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс на саміті Україна-ЄС, передає «Європейська правда».

«Дійсно, було очікування, що ця конференція стане конференцією щодо реконструкції Донбасу, але питання в тому, що ми наразі не в тій позиції, коли можна це обговорювати»,  - сказав європейський чиновник.

За словами пана Домбровскіса, таке рішення Європейського Союзу пояснюється тим, що на даний час невідомо, коли можна буде розпочати відбудовувати території Луганської та Донецької областей.

«Нині немає чіткого розуміння, як саме Донбас дійде до тієї точки, коли можна буде почати цю діяльність», - наголосив він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, на відбудування інфраструктури Донбасу залучать 2 мільярди доларів фінансової допомоги. Гроші пустять на відновлення електропостачання, водопостачання, доріг, зруйнованих мостів, шкіл.

 
Коментарі (0)