ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЮ.Вітренко:«Хто отримує субсидії, і далі будуть отримувати. «Газовий запас» розрахований, не на них»

Ю.Вітренко:«Хто отримує субсидії, і далі будуть отримувати. «Газовий запас» розрахований, не на них»

Купити газ на опалювальний сезон наперед за літньою ціною зможе тільки певна категорія споживачів. Про це розповів виконавчий директор НАК "Нафтогаз Україна" Юрій Вітренко
Купити газ на опалювальний сезон наперед за літньою ціною зможе тільки певна категорія споживачів. Про це розповів виконавчий директор НАК "Нафтогаз Україна"  Юрій Вітренко у інтерв'ю Радіо Свобода.
 
"Хто отримує субсидії, і далі будуть отримувати субсидії. І цей "газовий запас" розрахований, очевидно, не на них. Але є люди, які можуть заплатити за газ без субсидії. Для таких споживачів був запропонований такий продукт, коли вони сплачують за поточною ціною. Таким чином взимку у них буде газ, який вони купили за літньою, більш низькою ціною. Як кажуть в Україні, запас кишені не пропалить. Ми не очікуємо якусь значну суму, особливо, що ці гроші йдуть не напряму, а через облгаззбути", - повідомив Вітренко.
 
Він також назвав обсяг запасів газу в підземних сховищах. За його словами, в Україні зараз 17,4 млрд куб. м газу, продовжується накопичення палива. У Нафтогазі планують закачати 20 млрд куб. м газу до початку опалювального сезону. Це приблизно на 4 млрд куб. м більше, ніж у попередні роки.
 

Нагадаємо, НАК “Нафтогаз Україна” впроваджує передплату на газ для опалювального сезону за літньою ціною. Пропозиція ґрунтується на тому, щоб громадяни мали можливість самостійно купувати необхідні обсяги газу для використання його під час опалювального сезону за літніми цінами. Однак уточнюється, що одна сім’я може придбати до 25 тис. кубічних метрів. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
30 Серпня 2019 p. 18:38
Субсидій немає вже 1,5 року, а балачки продовжуються й досі.