ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГЮ.Вітренко:"Ринковий рівень цін на газ буде нижчим"

Ю.Вітренко:"Ринковий рівень цін на газ буде нижчим"

Очільник Нафтогазу впевнений, що нова стратегія вітчизняного газовидобутку базується на активній розробці родовищ, зокрема Чорноморського шельфу, а також перспективних ділянок на суходолі
Україна здатна повністю забезпечити себе газом власного видобутку і у такий спосіб знизити ринкові ціни на газ. Про це Фактам ICTV повідомив очільник Нафтогазу Юрій Вітренко.
 
Очільник Нафтогазу впевнений, що нова стратегія вітчизняного газовидобутку базується на активній розробці родовищ, зокрема Чорноморського шельфу, а також перспективних ділянок на суходолі.
 
Крім того, в планах – покращення показників видобування зі старих виснажених родовищ. Тому в комплексі національна компанія планує досягти зростання видобутку газу вже у 2022-му році.
 
"Ринковий рівень цін буде нижчим. Бо якщо ми експортуємо – це експортний паритет. Якщо ми імпортуємо – це імпортний паритет. Імпортний паритет – вищий, експортний – нижчий. Нам потрібно, з точки зору національного завдання, зробити так, щоб ринкова ціна була на рівні експортного паритету. Це краще для людей і для економіки", зазначив Вітренко.
 

За словами Юрія Вітренко, у поєднанні з конкуренцією між постачальниками достатня пропозиція українського газу на ринку зрештою призведе до його здешевшання. 

 
Коментарі (0)