ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Кабмін дозволив деяким ТЕЦ платити тільки 60% вартості використаного природного газу

Кабмін дозволив деяким ТЕЦ платити тільки 60% вартості використаного природного газу

Теплоелектроцентралі, що знаходяться в управлінні Фонду державного майна, отримуватимуть газ від НАК "Нафтогаз України", якщо сплатили 60% вартості використаного блакитного палива
Теплоелектроцентралі, що знаходяться в управлінні Фонду державного майна, отримуватимуть газ від НАК "Нафтогаз України", якщо сплатили 60% вартості використаного блакитного палива, про це повідомила пресслужба Кабміну.
 
Проект відповідної постанови під час засідання уряду представляла в.о. міністра енергетики Ольга Буславець. 
 
"З 1 серпня втратили чинність деякі положення Кабміну про покладання спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу... За інформацією НАК "Нафтогаз України", ТЕЦ, яким Нафтогаз постачав природний газ для виробництва електричної енергії мають значну заборгованість, що не дозволяє виділити ліміти газу таким компаніям... Виходом може стати розділення відповідальності у частині оплати за використаний природний газ для виробництва електрики та виробництва тепла", - сказала Буславець.
 
Тобто, "Нафтогаз" буде постачати газ компаніям, що знаходяться в сфері управління Фонду державного майна, якщо вони розрахувалися за газ на рівні не нижче 60%. Для всіх інших компаній зберігається зобов'язання оплачувати не менше 90% спожитого газу. 
 
У пояснювальній записці роз'яснили, що, наприклад, Білоцерківська ТЕЦ повинна "Нафтогазу" 513 млн грн, а з них за газ, який витрачений на поставку тепла - всього лиш 2,3 млн грн. 
 
За словами Буславець, уряд вирішив складу ситуацію, що виникла з постачанням газу для ТЕЦ під час опалювального сезону, шляхом запровадження розділення відповідальності в частині оплати за газ для виробництва елетроенергії та виробництва тепла.
 

Проект схвалений з дводенним двоопрацюванням зауважень. 

 
Коментарі (0)