ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоКабмін будуватиме «дешеве» житло за півроку

Кабмін будуватиме «дешеве» житло за півроку

Уряд планує будувати доступне житло за новими технологіями

Уряд планує будувати доступне житло за новими технологіями, завдяки яким будівництво одного будинку займає 6-8 місяців. Про це в ході зустрічі з представниками громадської організацій заявив прем'єр-міністр Україна Микола Азаров.

За його словами, програма «Доступне житло» і програма іпотечного кредитування для категорії людей-сиріт повинна діяти на інших пільгових умовах.

Він зазначив, що зараз уряд не може реалізувати програму доступного житла, тому що є дуже велика кількість дорогих квартир з великою квадратурою, які потрапили у кризу 2008 року і зараз не користуються попитом.

«В майбутньому ми плануємо будувати доступне житло за новими технологіями. Зрозуміло, що житло, яке будується зараз, досить дороге, але воно будується за високими державним стандартам. Зараз існують технології, які дозволяють житловий будинок на 80-100 квартир будувати за 6-8 місяців. Це квартири не на 200 кв. м, але це абсолютно нормальні за європейськими мірками квартири», - сказав Микола Азаров.

Він зазначив, що, за розрахунками уряду, в Україні необхідно побудувати близько 20 будівельних комбінатів. «Це практично в кожній області. Тоді ми зможемо вийти на дуже стрімкі масштаби будівництва», - резюмував прем'єр. 

Джерело – РБК-України

 
Коментарі (0)