ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКабмін черговий раз повертає старі норми споживання газу в 3,3 куб.м.

Кабмін черговий раз повертає старі норми споживання газу в 3,3 куб.м.

Уряд повертає старі тарифи на блакитне паливо і закликає українців не платити за завищеними платіжками

Уряд повертає старі тарифи на блакитне паливо і закликає українців не платити за завищеними платіжками. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман радить  сплачувати за фактично спожитий газ і за нормою 3,3 кубометри на українця – замість 9 куб. м, що діє наразі.

"Було 3,3 куб. м на людину. Чому сьогодні людина має платити за 9 кубів? Ми ж розуміємо, що це втричі більше, ніж вони споживають. Тому я наголошую на тому, що ми повертаємося до норми. Була 3,3 куб. м – буде 3,29 куб. м, на 0,1 менше. І таким чином, щоби люди платити справедливу ціну, а не завищену. Справедливий обсяг, а не завищений", – заявив Гройсман.

Крім того, Кабмін зобов'яже НАК "Нафтогаз України" безкоштовно встановити лічильники газу для населення. Вони будуть безоплатними для людей, але не для компанії. На це завдання держава виділить приблизно 2,5 млрд грн. Втім, безпосереднім встановленням лічильників займеться не "Нафтогаз", а відповідні ліцензовані підприємства.

"Людина подає заяву в газопостачальну організацію з трьома документами. Перший – це договір на постачання, другий – це ідентифікаційний код, і третій – це її юридичний адрес. Три таких нормативні документи, після яких їм зобов'язані встановити лічильник", – пояснив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

Строки початку дії відповідної постанови наразі невідомі. Тож і коли "Нафтогаз" почне її виконувати – теж. 

 
Коментарі (0)