ГоловнаНовини ЖКГОСББКабмін доопрацює закон щодо ОСББ

Кабмін доопрацює закон щодо ОСББ

Президент України Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів України до 15 червня доопрацювати закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об'єднань співвласників багатоквартирного будинку».

Президент України Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів України до 15 червня доопрацювати закон №8474 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ОСББ». Про це сьогодні під час брифінгу повідомила перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова.

«До 15 червня цей законопроект повинен з’явитись в доопрацьованому вигляді. Потім дається місяць на відпрацювання з громадськістю. Громадські слухання – до 15 липня, а потім до 15 серпня цей закон повинен бути представлений у встановленому порядку для розгляду у ВР», - сказала вона.

Нагадаємо, у жовтні 2011 року Президент України Віктор Янукович заветував Закон «Про внесення змін до статті 6 Житлового кодексу Української РСР щодо визначення житлової та загальної площ об`єкта житлової нерухомості».

Віктор Янукович вказав, що ухвалений закон не може бути прийнятий з низки підстав.

Законом, що надійшов на підпис, викладається в новій редакції стаття 6 Житлового кодексу Української РСР, якою, зокрема, передбачається заборона надання у житлових будинках приміщень для потреб виробничого характеру (на сьогодні існує заборона надання таких приміщень для потреб промислового характеру).

Президент наглосив, що з цим не можна погодитись, оскільки запровадження заборони надання у житлових будинках приміщень для потреб виробничого характеру може призвести до вимушеного припинення підприємницької діяльності суб`єктами малого та середнього бізнесу, які найчастіше використовують для здійснення підприємницької діяльності такі приміщення для розміщення перукарень, пунктів ремонту одягу, взуття, приватних нотаріальних контор тощо.

Анна Недогибченко


 
Коментарі (0)