ГоловнаНовини ЖКГПодіїКабмін дозволив чартери для заробітчан

Кабмін дозволив чартери для заробітчан

Україна дозволила чартерні рейси для українських заробітчан в ЄС

Україна дозволила чартерні рейси для українських заробітчан в ЄС. Про це повідомляє портал Кореспондент.

Поки такі домовленості укладені з Фінляндією, проте Кабмін розглядає такі ж пропозиції від Австрії, Данії, Норвегії та інших держав.

Віце-прем'єр-міністр з питань Євроінтеграції зустрівся з послом Фінляндії в Україні Пяйві Лайне для обговорення цього питання.

Обидві сторони прийшли до домовленості про те, що уряд України має допомогти українським гастарбайтерам виехжать на сезонні роботи.

Фінський посол розповіла, що фермерства в Фінляндії потребують п'ятнадцяти тисяч українських заробітчан. За її словами, українці зарекомендували себе вкрай відповідальними працівниками.

Сам Вадим Пристайко вже повідомляв, що він і його команда ставлять перед собою таку задачу: зробити так, щоб українці отримали можливість вирушити на сезонні роботи за кордон, однак при цьому їх здоров'я і безпеку були під серйозним захистом.

Відзначимо, що раніше в уряді сумнівалися в правильності подібних дій. Не так давно прем'єр-міністр Денис Шмигаль говорив про те, що влада не хоче ризикувати, адже перельоти під час пандемії коронавируса можуть бути дуже небезпечні.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що через ситуацію з коронавірусів туристичний бізнес по всьому світу серйозно постраждав. Так як відпочиваючих абсолютно немає, то і прибутку теж відповідно відсутній. Тепер стало відомо, що в Турецьких готелях через спалах коронавируса вирішили переглянути деякі правила. З'явилася цікава інформація для мандрівників.

Також ми писали, що мережа повеселила фотожаба на карантин в Україні. На новина про карантин по всій країні відреагувало українське інтернет-простір різними фотожабами. Так, один з користувачів твіттер опублікував знімок, на якому зображені люди в спеціальних костюмах, схожих на засоби хімзахисту, скуповуються в магазині. "Я з друзями в АТБ, затарюватись", - підписав він дану фотожабу.

 

 
Коментарі (0)