ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКабмін може встановити порогові суми для оплати комуналки

Кабмін може встановити порогові суми для оплати комуналки

У Кабінеті Міністрів України планують розглянути пропозицію щодо встановлення можливих граничних сум для оплати комунальних послуг в співвідношенні з рівнем заробітку

У Кабінеті Міністрів України планують розглянути пропозицію щодо встановлення можливих граничних сум для оплати комунальних послуг в співвідношенні з рівнем заробітку.

Про це повідомила міністр розвитку громад і територій Альона Бабак.

Бабак пропонує створити певну формулу, по якій будуть вираховувати, який максимум кожна українська сім'я може платити за комунальні послуги. Цей «максимум» можна визначити за допомогою офіційного заробітку.

Таким чином, оплата комунальних послуг стане доступною для середньостатистичної сім'ї.

"Уже до кінця тижня ми повинні відпрацювати бачення соціального стандарту, який відсоток доходу може платити сім'я за комунальні послуги так, щоб їй це було доступно", - розповіла Бабак.

Також міністр зазначила, що на сьогоднішній день серед першочергових цілей - своєчасне відкриті опалювального сезону.

"Першочергове тактичне завдання - опалювальний сезон в містах повинен початися без зривів. Органи місцевого самоврядування повинні виконати покладені на них зобов'язання, щоб люди вчасно отримали тепло ", - сказала міністр.

Раніше Урядом було прийнято рішення внести зміни в механізм публічних спеціальних зобов'язань (ПСО) на ринку електричної енергії. Це дозволить знизити вартість е / е для великого бізнесу.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман зобов'язав Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), переглянути формування тарифу на електроенергію, щоб врегулювати її вартість для бізнесу в умовах функціонування нового ринку електроенергії.

 

 
Коментарі (0)