ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКабмін погодився імпортувати електроенергію з «суміжних країн»

Кабмін погодився імпортувати електроенергію з «суміжних країн»

Кабінет Міністрів погодився тимчасово закупати електрику «у суміжних країнах». Імпортування електроенергії буде здійснювати ДП «Укрінтеренерго».

Уряд ухвалив рішення про тимчасовий імпорт електрики, погодившись з пропозицією Міненерго, з метою уникнення «віялових» відключень електроенергії споживачам. Про це йдеться в розпорядженні Кабміну. Відповідно до документу, тимчасовий імпорт електроенергії із суміжних країн буде здійснювати ДП «Укрінтеренерго».

При цьому ціна не має перевищувати середньозважений тариф за попередній місяць для енергогенеруючих компаній ТЕС, визначений Нацкомісією, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).
 
«Відповідним розпорядженням НКРЕКП рекомендовано визначити алгоритм розподілу коштів оптового ринку електроенергії України, забезпечивши проведення в повному обсязі розрахунків за неї», - зазначено у повідомленні.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», українські теплоелектростанції відчуватимуть дефіцит вугілля протягом усього опалювального періоду. У цьому переконані експерти на підставі того, що добова норма використання вугілля ТЕС збільшилася.
 
Коментарі (0)