ГоловнаКоментаріТеплоенергетикаТЕС бракуватиме вугілля впродовж всього опалювального сезону

ТЕС бракуватиме вугілля впродовж всього опалювального сезону

Українські теплоелектростанції відчуватимуть дефіцит вугілля протягом усього опалювального періоду. У цьому переконані експерти на підставі того, що добова норма використання вугілля ТЕС збільшилася.

Україна не зможе покрити дефіцит вугілля для теплових електростанцій до кінця осінньо-зимового опалювального сезону. Про це заявив директор Інституту енергетичних досліджень Дмитро Марунич, - повідомляє «ГолосUA».

За його словами, станом на сьогоднішній день місячний дефіцит споживання вугілля для ТЕС приблизно становить близько 1,5 мільйона тонн.

«Така ситуація збережеться до кінця зими. Це і призвело до очікуваного дефіциту електроенергії і тому компанія «Укренерго» була змушена використовувати графіки аварійного обмеження потужностей (енергії - ред.). Коли стало не вистачати і цього, то вони використовували графіки віялових відключень електроенергії», - сказав Дмитро Марунич.

Експерт уточнив, що наразі більшість українських ТЕС відчувають серйозні проблеми із запасами вугілля.

Читайте також: Контрабандисти наживаються на «вугільному» горі України

«Близько половини ТЕС, які використовують вугілля марки «антрацит» для вироблення електроенергії, працюють «з коліс». Тобто, там немає запасів вугілля і вони споживають те паливо, яке їм завозиться. Зараз добова норма використання вугілля збільшилася до 100 тисяч тонн, з яких є тільки 50 тисяч тонн», - підсумував Дмитро Марунич.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, найближчим часом українські ТЕС поповняться запасами вугілля. До них вже вирушило близько 50 тис. тонн твердого палива з Росії. В Міненерго запевняють, що це буде сприяти стабілізації енергосистеми України.

 
Коментарі (0)