ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКабмін на 25% зменшить соцнорми користування газом

Кабмін на 25% зменшить соцнорми користування газом

Соціальні норми користування газопостачанням можуть бути знижені на 25%, відповідне питання внесено до порядку денного засідання Кабінету Міністрів України в п'ятницю

Соціальні норми користування газопостачанням можуть бути знижені на 25%, відповідне питання внесено до порядку денного засідання Кабінету Міністрів України в п'ятницю.

Згідно з проектом рішення, яким володіє агентство "Інтерфакс-Україна", за наявності газової плити та централізованого гарячого водопостачання норму запропоновано знизити з 4,4 до 3,3 куб. м на одну людину на місяць.

У разі відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового нагрівача - з 7,1 до 5,4 куб. м, а з газовим водонагрівачем - з 14 до 10,5 куб. м.

У період відсутності централізованого гарячого водопостачання норма споживання природного газу на плиту буде встановлена в 5,4 куб. м на людину на місяць, зазначається в проекті рішення.

Крім того, запропонований документ чітко встановлює, що субсидія не може призначатися одночасно за місцем реєстрації фізособи і місця її фактичного проживання.

Серед інших змін - розрахунок субсидії за опалювальний сезон у жовтні здійснюється на підставі доходів за перший - другий квартал поточного року, а призначення субсидії припиняється, якщо борг з оплати послуг прострочено не просто на два місяці, але і сума прострочення перевищує 340 грн.

Крім того Кабмін має намір дозволити ОСББ і ЖБК проводити розрахунок невикористаних сум субсидій.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
20 Серпня 2017 p. 20:24
Зменшення соцнорм означає зменшення субсидій, оскільки субсидії призначаються лише в межах цих самих соцнорм. --------------А що таке, взагалі, субсидія? Cубсидія -- це не що інше як часткова компенсація державою знецінення її грошей. Бо насправді не тарифи і ціни зростають, а знецінюється гривня , лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів. ---------------Отже, резюме: знецінення гривні пришвидшується , а часткова компенсація цього знецінення поступово зменшується, і у крайньому випадку , взагалі може бути відмінена (як це було у травні і червні цього року).