ГоловнаНовини ЖКГПодіїКабмін обіцяє погасити борг по пенсії внутрішньо переміщеним особам

Кабмін обіцяє погасити борг по пенсії внутрішньо переміщеним особам

Кабінет Міністрів України планує погасити борг в 11 млрд в порядку виплат пенсій, які не виплачено за період до місяця їх відновлення, внутрішньо переміщеним особам.
Кабінет Міністрів України планує погасити борг в 11 млрд в порядку виплат пенсій, які не виплачено за період до місяця їх відновлення, внутрішньо переміщеним особам.
 
Відповідний проект постанови Кабміну підготовлений Пенсійним фондом України, і стосується осіб, які відмовилися від довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеного особи (ВПО) і постійно проживають на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження, про це повідомила пресслужба ПФУ.
 
Згідно з проектом постанови, пенсійні виплати за минулий період, включаючи нараховані на виконання рішень суду, що набрали законної сили, здійснюються одержувачам пенсій або довічного грошового утримання за окремою програмою, передбаченою в бюджеті Пенсійного фонду, які будуть виплачуватися щомісяця.
 
Відзначається, що виплати планують почати з 2022 року, і продовжать до кінця 2024 року.
 
Реалізація проекту потребуватиме додаткових витрат з державного бюджету України в сумі 11 млрд грн.
 
При цьому наголошується, що розрахунок проведений по пенсіонерах, яким здійснюються пенсійні виплати.
 
Крім того, в пояснювальній записці до проекту зазначається, що на 1 квітня 2021 року в Пенсійному фонді України враховується 76,7 млрд гривень невиплачених пенсійних виплат за минулі періоди пенсіонерам з числа внутрішньо переміщених осіб, які не перебувають на обліку на території, підконтрольній українській владі.
 

У разі їх звернення зазначені витрати необхідно буде передбачити в бюджеті Пенсійного фонду України в наступних бюджетних періодах. 

 
Коментарі (0)