ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКабмін обіцяє рекордно малі платіжки за газ

Кабмін обіцяє рекордно малі платіжки за газ

За словами міністра, зниження цін на газ дозволило підвищити тарифи на розподіл

У першому кварталі 2020 року суми в платіжках на опалення будуть значно меншими за минулорічні - ціна на газ для споживачів знизиться ще додатково в лютому.

Про це заявив міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель, повідомляє прес-служба міністерства.

"У лютому, в березні, влітку - буде рекордно менша ціна на газ, адже нам вдалося стабілізувати ситуацію на ринку газу", - сказав міністр.

Чиновник нагадав, що в січні цього року ціна на газ для населення на 25% менша, ніж в січні минулого року. Споживачі платили за газ 5580 гривень за тисячу кубометрів з ПДВ без урахування транспортування.

За словами міністра, зниження цін на газ дозволило підвищить тарифи на розподіл.

"Також зменшення ціни на газ, дало нам можливість переглянути тарифи на розподіл, які протягом тривалого часу не переглядалися. Це зроблено для того, щоб оновити інфраструктуру, адже від цього теж залежить, що українці зможуть якісно отримувати газ безпосередньо у себе в будинках", - зазначив Оржель.

Нагадаємо, експерт із енергетичних питань Геннадій Рябцев заявив, що Кабмін не виконав свою обіцянку щодо зниження тарифів на опалення й гарячу воду для мешканців країни, хоча і мав таку можливість. грн и ею смогли воспользоваться 989 семей.

 

 
Коментарі (0)