ГоловнаКоментаріГазопостачанняКабмін планує перекласти проблеми ГТС на плечі іноземців

Кабмін планує перекласти проблеми ГТС на плечі іноземців

У законопроекті про реформування ГТС вбачають популістський характер. Експерти вважають, що він створений, аби перекласти відповідальність за газові труби на іноземців та не направлений на вирішення проблем нафтогазової сфери України.

Вчора парламентарі відправили законопроект з ГТС на повторне друге читання. Однак, урядова ідея про можливу оренду ГТС не дає конкретних відповідей, після неї лишаються нові запитання. Про це заявив директор енергетичних програм центру Разумкова Володимир Саприкін, передає УНН.

«Влада ухиляється від початку реформ у нафтогазовій сфері, а залученням іноземної управляючої кампанії намагається перекласти відповідальність за свою бездіяльність», - сказав експерт.

Володимир Саприкінін зазначив: «За великим рахунком, я не очікую нічого від можливого закону».

«Автори законопроекту, здається, самі не розуміють, чого вони хочуть. Вони думають перекласти низку проблем на іноземну управляючу кампанію? А що далі? Не вирішуються найважливіші питання. Хоча б проблема багатомільярдних боргів НАК «Нафтогаз України», - зауважив експерт. Він додав, що не розуміє, як таке «реформування» приведе в Україну справжні інвестиції чи гранти.

Читайте також: Доля української ГТС «повисла в повітрі»

Пан Саприкін має сумніви, що можлива оренда ГТС нібито «вб’є» російський «Південний потік». За його словами, це свідчить про нерозуміння логіки дій Росії, для якої будівництво багатьох газопроводів важливо не тільки економічно, а й політично.

«Виглядає, що законопроект популістський та суто політичний. Й він не зрушить розв’язання проблем нафтогазової сфери в Україні», - резюмував пан Саприкін.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», вчора Верховна Рада відправила на повторне друге читання урядовий законопроект №4116а про передачу в оренду газотранспортної системи без права її відчуження. Прийняття даного законопроекту допомогло б зняти з держбюджету тягар фінансування дефіциту «Нафтогазу».

 
Коментарі (0)