ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКабмін пообіцяв чергове підвіщення мінімалки

Кабмін пообіцяв чергове підвіщення мінімалки

Українцям в черговий раз пообіцяли підвищити розмір мінімальної зарплати.

Українцям в черговий раз пообіцяли підвищити розмір мінімальної зарплати.

В ефірі “5 каналу” віце-прем’єр-міністр Павло Розенко заявив, що вже до кінця 2018 року українці будуть отримувати на тисячу гривень більше – 4 200.

Розенко, правда, не зміг відповісти на питання, як цього будуть домагатися, заявивши, що “перед громадою є зобов’язання”. “Є звернення президента України за 4200 грн, є публічні зобов’язання, зафіксовані, зокрема в проекті державного бюджету України. Там також зафіксована ця цифра. Я переконаний, що в цьому році ми зможемо це зробити”, – пообіцяв віце-прем’єр-міністр.

Зазначимо, українцям далеко не перший раз обіцяють “казкову” мінімалку, коли цей день настане, в Кабміні не говорять. Приміром, у квітні цього року на сайті Мінекономрозвитку в експертному консенсус-прогнозі були відображені прогнозні дані щодо зростання мінімальної зарплати в країні: 2019 року — 4600 гривень, в 2020-му – 5400 гривень.

На початку 2018 року повідомлялося про те, що мінімальна заробітна плата для українців підвищиться до 4200 гривень з другого кварталу цього року – за умови успішного виконання державного бюджету за перший квартал. Рішення про підвищення зарплати повинен був приймати Кабінет Міністрів України на основі моніторингу фінансової ситуації держави.

 

 
Коментарі (0)