ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаКабмін поповнив альтернативну енергетику новими видами

Кабмін поповнив альтернативну енергетику новими видами

Уряд схвали документ, який передбачає внесення теплових насосів до переліку обладнання, яке використовує альтернативні види енергії. Поміж тим, Кабмін поповнив перелік видів альтернативної енергетики.

Кабінет Міністрів вніс до списку обладнання, яке використовує альтернативні джерела енергії, теплові насоси та поповнив перелік видів альтернативної енергії. Відповідний проект закону України, який передбачає внесення цих змін у Закон «Про альтернативні джерела енергії» уряд схвалив в ході засідання, передає прес-служба Кабміну.

Відповідно до документу перелік альтернативних джерел енергії поповниться такими видами, як гідротермальна та аеротермальна

Зазначається, що це дозволяє врегулювати питання належності енергії, яка використовується теплонасосами до відновлювальних джерел.

«Прийняття проекту закону сприятиме розвитку сфери альтернативної енергетики в Україні та збільшенню кількості об’єктів, що використовують енергію з відновлюваних джерел. Це у свою чергу позитивно вплине на ринок праці, зокрема сприятиме створенню нових робочих місць», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна поки що не готова перейти на альтернативні джерела енергії, що, в свою чергу, знизило б викиди СО2, відповідно до Кліматичної угоди. У Мінекології таку ситуацію пояснили відсутністю стратегії переходу на альтернативну енергію

 
Коментарі (0)