ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоКабмін прийняв постанову яка затверджує соцнорму кількості пільгових поїздок

Кабмін прийняв постанову яка затверджує соцнорму кількості пільгових поїздок

Постановою затверджується соціальна норма кількості пільгових поїздок, а також розподіл пільгових поїздок транспортом загального користування на міських та приміських маршрутах
На вчорашньому засіданні Кабінету Міністрів була прийнята постанова «Про встановлення державних соціальних нормативів у сфері транспортного обслуговування», повідомляє урядовий портал.
 
Зазначеною постановою затверджується соціальна норма кількості пільгових поїздок, а також розподіл пільгових поїздок транспортом загального користування на міських та приміських маршрутах, що потрібно для визначення розміру щомісячної готівкової виплати.
 
Постанову підготовлено відповідно до статей 5 і 10 Закону України «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії», якими передбачено встановлення державних соціальних нормативів у сфері транспортного обслуговування.
 
Крім цього, було визначено, що пільги з оплати проїзду, які передбачені законами України, можуть надаватися у готівковій формі у порядку та розмірах, установлених Кабінетом Міністрів України.
 
Прийняття акта надає можливість встановити громадянам, які відповідно до законодавства мають пільги з оплати проїзду у міському та приміському транспорті, соціальну норму кількості поїздок на місяць за видами транспорту, з урахуванням якої пільги можуть надаватися у готівковій формі. 
 
Коментарі (0)