ГоловнаКоментаріТеплоенергетикаКабмін примусив тепловиків раціональніше використовувати енергоносії

Кабмін примусив тепловиків раціональніше використовувати енергоносії

Уряд прийняв рішення, яке зобов’яже комунальні підприємства раціональніше використовувати енергоносії. Так, при нарахуванні щомісячної плати за використання централізованого опалення, відтепер враховуватимуться зміни температурного режиму.

Уряд звільнить громадян, котрі користуються централізованим опаленням від переплати за тепло в опалювальний сезон. Тепловиків зобов’язали встановлювати розрахунки за опалення відповідно до температурних режимів. Відповідне рішення про внесення змін до Постанови №630 було ухвалено Кабінетом Міністрів. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, передає прес-служба Мінрегіону.

«Новий механізм нарахування тарифу дозволить уникнути переплат за спожите тепло наприкінці кожного місяця. Говорячи простіше, населення буде платити – за те, що вони реально спожили, а не за те, що їм нарахували тепловики»,  - наголосив очільник Мінрегіону.

Міністр зазначає, було проведено детальний аналіз та розрахунки при яких виявлено, що застосувавши новий механізм нарахування оплати за тепло, можливо мати 16-ти відсоткову економію коштів для населення, що використовує централізоване опалення,  протягом опалювального сезону.

Примітно, раціональне використання енергоносіїв є невід’ємною частиною загальної реформи енергоефективності.

Читайте також: «Газові» борги загрожують відключеннями електрики взимку

«Ми маємо привчити наших комунальників працювати так само, як працюють німці чи скандинави: дивитися прогноз погоди та заздалегідь готуватися до потепління чи навпаки, до зниження температури, не спалювати дорогоцінні енергоносії «у повітря» тощо. Ті комунальні підприємства, які знехтують рішенням Кабміну, будуть просто працювати собі у збиток, жодної несправедливої копійки з населення вони не отримають», - додав Геннадій Зубко.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в Кабміні створено робочу групу, яка працює над розробкою механізму прив'язки рахунків за опалення до температури зовнішнього повітря. Зокрема, Прем’єр-міністр заявив, що зменшувати обсяги споживання природного газу, зменшувати температуру теплоносія і відповідним чином зменшувати рахунок за опалення - це повинно стати відповідальністю теплокомуненерго.

 
Коментарі (0)