ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняКабмін продовжив повноваження ДАБІ

Кабмін продовжив повноваження ДАБІ

Уряд тимчасово поклав виконання обов'язків голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України на Сергія Галіцина

 

Уряд тимчасово поклав виконання обов'язків голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України на Сергія Галіцина.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко у своєму телеграм-каналі.

Відповідне кадрове рішення було прийнято на засіданні Кабінету міністрів у середу, 1 вересня.

Як відомо, в рамках реформи містобудівної сфери влада вирішила ліквідувати ДАБІ та замість неї створити новий орган – Держінспекції архітектури і містобудування.

Як повідомлялось,19 серпня глава ДІАМ Семен Кривонос повідомив, що вже набрали перших 30% співробітників, конкурси на інші посади тривають. Раніше в Мінрегіоні говорили, що нова структура автоматично почне виконувати свої функції, як вдасться набрати третину штату, завершити реєстраційні процедури та вирішити структурні питання.

Менш ніж за місяць до інспекції надійшло 1790 заявок на участь у конкурсі. З відбором кандидатів допомагає НАБУ в рамках підписаного з Мінрегіоном меморандуму.

Законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудівної діяльності" (№ 5655) був розглянутий Радою у першому читанні.

 

 

 

 
Коментарі (0)