ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоКабмін розширив державну підтримку програми будівництва доступного житла

Кабмін розширив державну підтримку програми будівництва доступного житла

Уряд розширив державну підтримку програми будівництва доступного житла у 2019 році. Зміни до постанови «Деякі питання забезпечення громадян доступним житлом» було схвалено на виїзному засіданні Уряду
Зміни до постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання забезпечення громадян доступним житлом» було схвалено на виїзному засіданні Уряду в Маріуполі.
 
Про це повідомляє пресслужба Кабміну.
 
Проект доповнено нормою щодо визначення граничної вартості 1 кв. метра житла для населених пунктів, які розташовані на відстані до 15 кілометрів від меж обласних центрів та міста Києва. Вона не може перевищувати опосередковану вартість, збільшену у 1,5 рази. До внесення змін в населених містах-супутниках столиці та обласних центрів гранична вартість приймалась як опосередкована без збільшуючого коефіцієнта, що унеможливлювало придбання житла в них. Люди купляли житло в Києві та обласних центрах з коефіцієнтом 1,75.
 
Внесені зміни нададуть можливість учасникам програми обирати більш дешеві об’єкти за межами міста Києва та обласних центрів.
 
Крім того проектом постанови передбачено, що Мінрегіон з 15 листопада до 1 грудня може здійснювати коригування розподілу бюджетних коштів між адміністративно-територіальними одиницями у разі загрози невикористання коштів до кінця бюджетного року.
 
Завдяки розширенню державної підтримки програми будівництва доступного житла зі 100 до 400 млн гривень (Парламентом у першому читані прийнято зміни до Закону України «Про Державний бюжет України на 2019 рік» щодо збільшення бюджетної програми на 300 млн грн) її зможуть отримати близько 950 родин, з яких 700 сімей ВПО та близько 200 сімей учасників АТО/ООС.
 
Нагадаємо, державна підтримка для будівництва (придбання) доступного житла надається громадянам, які зареєстровані в електронній черзі Держмолодьжитла, переважна більшість з яких — це учасники АТО/ООС та внутрішньо переміщені особи.
 

Проект постанови щодо внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України № 819 «Деякі питання забезпечення громадян доступним житлом» було розроблено Мінергіоном з метою вдосконалення порядків надання та використання коштів за бюджетною програмою будівництва (придбання) доступного житла. 

 
Коментарі (0)