ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКабмін скасував пільгову ціну на електроенергію для населення

Кабмін скасував пільгову ціну на електроенергію для населення

З 1 січня 2021 р весь обсяг спожитої електроенергії побутові споживачі оплачуватимуть за єдиним тарифом ─ 1,68 грн / кВт*год, тариф діятиме до 31 березня
Кабінет міністрів скасував з 1 січня 2021 року пільговий тариф 90 коп./кВт*год на перші 100 кВт для побутових споживачів. Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 28 грудня, про це повідомила пресслужба Кабміну.
 
Так, з 1 січня 2021 р весь обсяг спожитої електроенергії побутові споживачі оплачуватимуть за єдиним тарифом ─ 1,68 грн / кВт*год, тариф діятиме до 31 березня.
 
У Кабміні запевняють, що навіть після підвищення ціни будуть приблизно вдвічі нижче реальних ринкових цін на електричну енергію.
 
Нагадаємо, тарифи на електроенергію для населення не переглядалися з березня 2017 г. Вони складають 90 коп. / кВт*год за перші 100 кВт*год і 1,68 грн / кВт*год за решту обсягу місячного споживання. 
 
За даними Міністерства енергетики, тариф для населення в грудні 2020 року навіть не покриває витрати на доставлення електроенергії від електростанцій до кінцевих споживачів.
 
Щорічні дотації за заниженими тарифами на електроенергію для населення досягли 65-70 млрд грн.
 
Ліквідацію перехресного субсидування на ринку електроенергії підтримав Секретаріат Енергетичного співтовариства і Європейська комісія. Експерти відзначили, що від рішення по тарифах залежить подальша фінансова підтримка України від МВФ. 
 
Коментарі (0)