ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаКабмін схвалив постанову щодо удосконалення тарифоутворення у сфері альтернативної теплоенергетики

Кабмін схвалив постанову щодо удосконалення тарифоутворення у сфері альтернативної теплоенергетики

Ціль постанови - удосконалити механізм розрахунку середньозважених тарифів на теплову енергію, вироблену з природного газу шляхом врахування всіх діючих тарифів, встановлених суб’єктам господарювання
Уряд схвалив розроблений Держенергоефективності спільно з Міненерго проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку розрахунку середньозважених тарифів на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу, для потреб населення, установ та організацій, що фінансуються з державного чи місцевого бюджету, її транспортування та постачання».
 
Про це повідомила пресслужба Держенергоефективності.
 
Ціль прийняття акта - удосконалити механізм розрахунку середньозважених тарифів на теплову енергію, вироблену з природного газу шляхом врахування всіх діючих тарифів,  встановлених суб’єктам господарювання, а саме – одноставкових та двоставкових тарифів на теплову енергію.
 
Нагадаємо, що на виконання вимог статті 20 Закону України «Про теплопостачання» Держенергоефективності розраховує середньозважені тарифи на теплову енергію, вироблену з використанням газу, для потреб населення та бюджетних установ, а також тарифи на транспортування та постачання теплової енергії.
 
Ці тарифи використовуються в подальшому для  розрахунку тарифів виробникам теплової енергії з альтернативних джерел енергії на рівні 90% від тарифів на теплову енергію з газу.
 
"Зазначений механізм є дієвим стимулом до заміщення імпорту газу та розвитку біоенергетики. Так, з вересня 2017 р. і по сьогодні загальна встановлена потужність виробництва теплової енергії з альтернативних видів палива становить 555 МВт.", - говориться у повідомлені. 
 

У цілому прийняття вищезазначених змін має забезпечити єдиний прозорий механізм тарифоутворення у сфері альтернативної теплоенергетики. 

 
Коментарі (0)