ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКабмін схвалив стратегію розвитку вугільної галузі до 2020 року

Кабмін схвалив стратегію розвитку вугільної галузі до 2020 року

В Міненерго сподіваються, що до осені 2018 року всі держшахти будуть працювати беззбитково.

Кабінет міністрів України схвалив Концепцію реформування та розвитку вугільної галузі. Відповідні рішення було ухвалене сьогодні в ході засідання уряду.

Про це йдеться у повідомленні «РБК-України».

«Мета концепції - це збільшення видобутку вугілля з одночасним повним перекладом шахт на бездотационность і самоокупність», - сказав у ході засідання міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

Зокрема, він додав, що міністерство розраховує на повне заміщення використання електростанціями країни антрацитового вугілля вугілля газової групи у найближчі роки. При цьому, в 2019 році планується повністю відійти від використання ТЕС антрациту.

Крім цього, за словами міністра, до осені 2018 року міністерство розраховує, що всі держшахти будуть працювати беззбитково.

 Також, глава Уряду доручив підготувати рішення про поновлення перевірок шахт на предмет дотримання умов праці шахтарів.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України ще на місяць продовжив надзвичайний стан у сфері енергетики. Рішення було прийнято на засіданні уряду у четвер, 11 травня 2017 року.

Нагадаємо, в Україні надзвичайний стан в енергетиці набув чинносты 17 лютого 2017 року. 

НС в енергетиці, зокрема, передбачає, що «Укренерго» визначає допустимі рівні зниження резерву енергогенеруючих потужностей; вимоги щодо складу обладнання ТЕС енергогенеруючих компаній в розрізі енергоблоків; застосування у разі потреби за погодженням з Міністерством енергетики та вугільної промисловсті графіків погодинного відключення електроенергії і графіків аварійного відключення, і контроль над їх дотриманням.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
25 Травня 2017 p. 20:14
Замість ВМС - командуючі ВМС, замість послуг - центри обслуговування , ну а замість розвитку, відповідно, - стратегія розвитку...