ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКабмін: Існує одна причина для припинення надання субсидій

Кабмін: Існує одна причина для припинення надання субсидій

Українці можуть отримувати житлову субсидію навіть якщо мають заборгованість за ЖКП. Єдина умова припинення надання пільги – несплата громадянами своєї обов'язкової частки.

Єдина умова припинення надання житлових субсидій полягає в тому, якщо громадяни не сплачують свою обов'язкову частку. Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді сказав заступник Міністра соціальної політики Віталій Мущинін.

«В цьому випадку буде припинена житлова субсидія. Але, якщо громадяни не сплачують свою обов'язкову плату у зв'язку з тим, що є заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг, в цьому випадку ми не враховуємо цю норму, і житлові субсидії продовжують нараховуватись, а громадянин або родина має сплатити комунальну обов'язкову частку після отримання відповідної заборгованості заробітних плат і соціальних виплат», – сказав пан Мущинін.
 
Він зауважив, що сьогодні дуже багато розмов йде про те, що призначення житлових субсидій може потягнути за собою в подальшому при певних випадках відчуження майна, або конфіскації житла за борги, або ще інші питання. 
 
«Я хочу сказати, що такого житловою програмою не передбачено», – сказав замісник Міністра.
 
Навпаки, переконує заступник Міністра, сьогодні громадяни, які мають заборгованості за плану житлово-комунальних послуг, мають право звертатись за житловими субсидіями. 
 
«І житлові субсидії в цьому плані не враховують цю заборгованість, тобто будуть надаватись житлові субсидії», – додав заступник Міністра.
 
Враховуючи зазначене, Мінсоцполітики передбачає повторне проведення кампанії щодо інформування населення про діючі програми житлових субсидій, а також повторну доставку спрощеної форми заяв і декларацій домогосподарствам перед початком опалювального періоду.
 
«До цього часу ми врахуємо всі проблемні питання, які обов'язково будуть виявлені при запровадженні з 1 травня діючого порядку, а також ті, які сьогодні вже ми бачимо, що їх треба врегульовувати», – додав замісник Міністра.
 
До речі, читайте роз’яснення - Як заповнити документи на субсидію.
 
Коментарі (2)
Коля Пухов
15 Травня 2015 p. 22:28
І знов шахраювання! ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Кияни останні два місяці отримують недооформлені бланки рахунків для оплати за газ, а саме: у рахунку надрукована нарахована сума лише у лівій частині рахунка, тобто лише у тій частині, яка після оплати залишається у споживача. У правій частині рахунка нарахована сума не надрукована, але споживач повинен у правій частині заповнити від руки графу "разом до сплати". Отже, дивлячись на праву частину рахунка виходить, що споживач нібито сам, із своїх власних намірів та побажань ,вирішив заплатити записану ним суму. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Подібні спроби з боку державних установ не поодинокі, і вони зустрічаються у багатьох сферах, а не тільки у комунальній.
Коля Пухов
16 Травня 2015 p. 21:05
У 2010-2013 роках держава потурбувалася, щоб тисячі найбільш соціально незахищених працівників залишились без роботи у зв"язку з так званими "ліквідаціями" державних установ. А тепер держава піклується, щоб при нарахуванні субсидії цим позбавленим нею засобів існування людям був штучно , із стелі , приписаний щомісячний дохід к розмірі 1218 гривень. Людина звільнена з роботи з державної установи за п.1 ст.40 КЗпП за розпорядженням державних органів про "ліквідацію" цієї установи і не працевлаштована, тобто не має ніякого доходу саме з ініціативи держави. "Ліквідована " держустанова лише змінила код ЄДРПОУ, робоче місце звільненого працівника не скорочувалось. Рік перебування на обліку у центрі зайнятості не дав позитивного результату. Коли ця людина звертається по субсидію, то посадовці рахують, що вона має дохід на рівні прожиткового мінімуму, тобто 1218 грн. На усі доводи і докази, що вона не працює за розпорядженням державних органів ( тобто, фактично держава вирішила, щоб ця людина не працювала), можна почути роз"яснення посадовців, що це не має ніякого значення. Виходить, що держава фактично забрала у цієї людини засоби існування, але штучно приписує їх наявність. У якій ще країні можливий такий наглий обман?