ГоловнаНовини ЖКГЖитлоКабмін створив комісію з проблем недобудов

Кабмін створив комісію з проблем недобудов

Кабмін проголосував за створення міжвідомчої робочої групи з питань сприяння постраждалим інвесторам

Кабмін проголосував за створення міжвідомчої робочої групи з питань сприяння постраждалим інвесторам. Основними завданнями робочої групи є сприяння координації дій центральних органів виконавчої влади з питань сприяння постраждалим інвесторам в добудові об'єктів незавершеного житлового будівництва.

Крім того, завданням є визначення шляхів, механізмів та способів вирішення проблемних питань, що виникають у сфері захисту інтересів інвесторів об'єктів незавершеного житлового будівництва, а також розробка пропозицій щодо вдосконалення нормативно-правової бази в цій сфері.

Співголовами робочої групи за посадою є перший заступник міністра розвитку громад і територій та заступник міністра внутрішніх справ.

Нагадаємо, раніше Мінрегіон представив Єдину державну електронну систему в сфері будівництва. Система створена відповідно до прийнятого парламентом закону і постанови уряду. Мета системи - об'єднати весь масив інформації, що стосується будівництва, і зробити процес отримання послуг доступним і зручним, а інформацію про об'єкти будівництва - загальнодоступною. Система буде складатися з Реєстру будівельної діяльності, кабінету користувача і порталу електронної системи. Зараз мова йде про наповнення першої черги Єдиної державної електронної системи, а саме Реєстру. Головною ідеєю є оприлюднення на єдиному ресурсі загальної інформації про всі надані містобудівні умови і обмеження по всій території держави, від маленького села в міста з населенням мільйон і більше.

 

 
Коментарі (0)