ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКабмін та Нафтогаз домовились про зменшення регульованої ціни на газ для населення та тепловиків

Кабмін та Нафтогаз домовились про зменшення регульованої ціни на газ для населення та тепловиків

Уряд та НАК «Нафтогаз Україна» погодили зменшення регульованої ціни на газ для населення та теплової генерації на травень поточного року до 8247 грн за тис. куб. м
За дорученням Кабінету Міністрів України НАК «Нафтогаз України» спільно з представниками уряду розробила новий механізм визначення регульованої ціни, який дозволяє не тільки уникнути підвищення вартості газу для населення та теплової генерації з 1 травня 2019 року, але й зменшити її до рівня 8247 грн за тис. куб.м, про це повыдомила прес-служба НАК "Нафтогаз Украъна".
 
Такий підхід і такий рівень ціни були узгоджені на нараді за участі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та голови правління Нафтогазу Андрія Коболєва.
 
Цей механізм передбачає наступний підхід до формування ціни: якщо ринкова ціна газу для промислових споживачів є нижчою за встановлену у постанові КМУ від 19.10.18 №867, ціна для населення відповідно знизиться. Якщо ж ринкова ціна газу для промисловості зросте понад визначений урядом рівень, то ціна для населення залишиться на цьому рівні.
 
Очікується, що зміни до діючих договорів на продаж газу між Нафтогазом та всіма контрагентами, які придбавають газ відповідно до вимог «Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу» будуть внесені протягом травня поточного року.
 
Нагадаємо, на минулому тижні Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пригрозив звільненням голові НАК "Нафтогаз України" Андрію Коболєву, якщо компанія не знизить ціну газу для населення з травня поточного року. 
 

"До 24 квітня "Нафтогаз" повинен повідомити всім українцям, що ринкова ціна газу з 1 травня буде нижче, ніж 8,55 гривень/куб. М. Якщо цього не станеться, я ініціюю відставку голови правління "Нафтогазу" і буду просити уряд підтримати мою пропозицію", - сказав Гройсман на засіданні Кабінету міністрів 17 квітня.  

 
Коментарі (0)