ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКабмін: Тарифи на перевезення мають бути узгодженими з бізнесом

Кабмін: Тарифи на перевезення мають бути узгодженими з бізнесом

На сьогодні Мінінфраструктури мусить по-новому скоригувати тарифи на перевезення для залізниці.

Процес встановлення тарифів на перевезення, передусім залізничні, має бути економічно обґрунтованим і відбуватися у постійному контакті з бізнесом. 

Про це  Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман розповів в ефірі одного з загальнонаціональних телеканалів, повідомляє прес-служба Урядового порталу.

 «Перед Міністерством інфраструктури стоїть не просте завдання – треба скоригувати тарифи таким чином, аби вони були прийнятними для реального сектору економіки і дали можливість модернізувати парк української залізниці, яка була десятиріччями в стагнації. І тут треба в діалозі з бізнесом знайти прийнятне рішення. Бізнес і залізниця до цього готові», - сказав Володимир Гройсман.

Він також нагадав, що приклади такого компромісу є. Так, з 1 січня 2018 року знижуються тарифи в українських портах.

«Ми розуміємо проблематику бізнесу, і я бачу майбутнє України в зростанні й успіху», - сказав Володимир Гройсман.   

Як повідомлялося, Кабінет міністрів 13 вересня затвердив фінансовий план "Укрзалізниці", в якому закладено підвищення тарифів на вантажні залізничні перевезення на 22,5% з 1 жовтня 2017 року.

Нагадаємо, нещодавно Державна регуляторна служба України запропонувала переглянути обсяг підвищення тарифів на залізничні вантажні перевезення в країні.

Раніше Госрегуляторслужба відмовилася погоджувати проект наказу Мінінфраструктури, який передбачав здійснення ще з лютого 2017 індексації тарифів на залізничні перевезення вантажів в межах країни на 25%, і вирішила створити спільну з бізнесом робочу групу для визначення компромісної ставки підвищення.

ПАТ "Укрзалізниця" є основним перевізником вантажів і пасажирів, становить 81,7% від загального вантажопотоку (без урахування трубопровідного) і 36,1% пасажиропотоку в країні. Експлуатаційна довжина залізничних колій становить 19,8 тис км, більш 47,2% ліній електрифіковані.

 

 
Коментарі (0)