Кабмін рятує «Нафтогаз»

Компанія "Нафтогаз" отримає гроші від уряду. Статутний капітал підприємства збільшиться через випуск додадкових акцій. Наразі підприємства комунальної теплоенергетики заборгували "Нафтогазу" більше 25 млн грн.

Кабінет Міністрів збільшив статутний капітал компанії НАК «Нафтогаз». Гроші планують виділити шляхом випуску додаткових акцій. Про це йдеться в постанові Кабміну №40 від від 12 лютого 2014 року.

Статутний капітал «Нафтогазу» збільшиться більше ніж на 11 млрд грн. Усі 100% акцій підприємства і надалі належатимуть державі. «Придбання зазначених акцій здійснюється шляхом їх обміну на облігації внутрішньої державної позики», – зазначено в документі. Зайнятися випуском бондів Кабмін доручив Міністерству фінансів. Їх строк становитиме 5 років, а ставка доходу – не більше 14,3% річних.

Як раніше повідомляла «У.К.», на сьогодні заборгованість підприємств комунальної теплоенергетики за спожитий природний газ перед НАК «Нафтогаз України» становить близько 25,5 млрд грн. В компанії  погрожували блокуванням рахунків теплопостачальним компаніям, якщо енергетики не розрахуються за спожитий природний газ.

 
Коментарі (0)